Na vsebino

Slovenski zajtrk in kulturni dan v Novem mestu

Danes so učenci OŠ Milke Šobar – Nataše preživeli izjemno bogat in raznolik dan. Kulturni dan smo na šoli pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom za učence, ki so nato odšli na kulturni dan v Novo mesto.

Skupina, ki je ostala na šoli, je pripravila skupen obed v jedilnici. Prinesli so mize in stole, jedi – domače mleko, črn kruh, maslo, med in jabolka, okrasili avlo in poslušali slovensko glasbo. Nato smo zajtrkovali.
Pridružili so se jim še strokovni delavci šole in predstavniki Razvojne ambulante iz Novega mesta. Bili smo tudi del vseslovenskega pevskega zbora, ko so zapeli pesem Lojzeta Slaka Čebelar. Po zajtrku so učenci pomagali pri pospravljanju in urejanju šole. Kasneje so se udeležili ustvarjalnih delavnic na temo TSZ. Ustvarjali so panje, čebele, satovnice.

Druga skupina učencev se je takoj po zajtrku z avtobusom odpeljala na predstavo Mala šola za klovne v Novo mesto. V predstavi smo uživali in se zelo veliko smejali norčijam klovnov.

Po sprehodu ob reki Krki smo na železniški postaji pričakali valk, ki nas je odpeljal v Črnomelj. Za nekatere je bila to prva vožnja z vlakom. A dogodivščinam tega dopoldneva še ni bilo konec. Po prihodu v Črnomelj smo se ustavili pri gasilskem domu in spoznali delo gasilcev ter njihovo opremo. Za piko na i sta nas Ines in Andrej dvignila visoko v zrak. Prav vsi smo zbrali pogum za ta podvig. Ob izvedbi kulturnega dne se najlepše zahvaljujemo Čebelarskemu društvu Črnomelj za vso pomoč, še posebej g. Dušanu Milinkoviču za darovani med. Prav tako pa se zahvaljujemo Andreju Mežnarju in Ines Vardjan za predstavitev gasilske opreme.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj