Na vsebino

Slovenski tradicionalni zajtrk v Knjižnici Črnomelj

Danes ob 8. uri, smo tudi v knjižnici prvič udejanjili Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer s kruhom, domačim maslom, medom, mlekom, belo kavo, marmelado, ajdovimi žganci in jabolki - vse lokalnega izvora.

Na zajtrk smo povabili člane Šole zdravja iz Črnomlju, ki so se z veseljem odzvali in na kratkem uvodnem kulturnem programu, ki so ga pripravili zaposleni knjižnice zapeli z našim orgličarjem Martinom. Za uvod nam je zaigral Slakovo pesem Čebelice, ki so jo ob 10. uri zapeli tudi po vseh slovenskih šolah in vrtcih. Bernarda in Anja pa sta prebrali pesmi Čebela in Jesen, kateri je napisal Belokranjec Franc Kočevar.

Celoten dogodek pa smo popestrili z razstavo knjig na temo Čebelarstva in Belokranjske hrane.

Pripravo zajtrka so nam omogočili Kmetija Pavlovič iz Križevske vasi, Kmetija Štrucelj iz Gribelj, Pekarna Krajcar, Družina Jakovac Milorad in Družina Matkovič iz Dolenjega Suhorja. Seveda pa izvedba ne bi bila možna brez opreme Mateja Špeca, kuhinje OŠ MŠN (ki nam je omogočila uporabo njihove kuhinje) in Belokranjskega hrama.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj