Na vsebino

Slovenska bakla v Semiču

Vseslovenskemu športnemu projektu Slovenska bakla se bo pridružila tudi semiška občina. Slovenski športniki so do sedaj osvojili 74 olimpijskih kolajn in v prav toliko dneh bo Slovenska bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin. V Semiču bo dogodek potekal 28. maja 2021.

Županja Občine Semič Polona Kambič se je v zvezi s tem vseslovenskim športnim projektom v sredo, 10. februarja, sestala s predstavnikom OKS-ZŠZ regijske pisarne Novo mesto, mag. Metodom Jermanom.

Projekt Slovenska bakla je premierno izvedbo doživel pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu 2018, za Tokio 2021 pa ga je organizator nadgradil v vseslovenskega. Načrtujejo, da bo Slovenska bakla med aprilom in julijem letos obiskala vse slovenske občine, povezala mlade tekače, rekreativne športnike, občanke in občane Semiča ter semiške in slovenske vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu. Predvidoma bo Slovensko baklo poneslo 10 tisoč tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12 tisoč km, kar je razdalja od Slovenije do Tokia.

O poteku organizacije obiska Slovenske bakle v Semiču bomo javnost sproti obveščali preko spletnih medijev.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj