Na vsebino

Slavnostna podelitev spričeval poklicne mature 2017

Včeraj zvečer je v jedilnici šole potekala slavnostna podelitev spričeval poklicne mature 2017. V spomladanskem izpitnem roku je le-to opravljalo 16 dijakov strojnega in ekonomskega tehnika, vseh 16 je bilo tudi uspešnih.

Program se je pričel z recitacijo Ježkove pesmi Avizo I (ob prihodu), s katero sta voditelja, Leja Kambič in Marko Kerep, hudomušno nagovorila maturante, njihove starše in sorodnike, profesorje in profesorice SŠ Črnomelj ter predstavnike vseh treh belokranjskih občin. Program so popestrili še: Martin Konda na harmoniki in Žan Majcen na kitari, ki sta zaigrala Miheličevo skladbo Ko harmonika zapoje; Tjaša Ogulin je recitirala pesmi Pobeglo otroštvo, Cirila Zlobca, in 10 prošenj za lahko noč, Aleša Štegra; Viviana Kukar je zapela skladbi When we were young in To mi je všeč; Gašper Brunskole pa je na harmoniki zaigral »Venček svetovnih«.

Maturante je poleg ravnateljice Elizabete Prus nagovorila še županja občine Črnomelj, Mojca Čemas Stjepanovič. Slednja se je s sodelavko mag. Anito Jamšek zahvalila Leji Krajec in Tjaši Miketič, ki sta pod mentorstvom Anice Želježnjak in mag. Anite Jamšek v zaključnem projektnem delu pripravili uporabno nalogo z naslovom Celostna prometna strategija občine Črnomelj s poudarkom na varnih šolskih poteh.
Po podelitvi spričeval je sledilo še krajše druženje ob sladkem prigrizku.

Vir: Srednja šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj