Na vsebino

Skozi kočevarske vasi od Črmošnjic do Občic

V sklopu že desetih Dnevov kočevarske kulture, ki sta jih ob častnem pokroviteljstvu ministrice za kulturo Aste Vrečko letos pripravila občina Dolenjske Toplice in Društvo Kočevarjev - staroselcev, so v soboto v organizaciji Kulturnega centra Semič in Planinskega društva Semič pripravili pohod skozi kočevarske vasi Črmošnjice, Novi Tabor, Divji potok, Nova Gora, Stare Žage in Občice.

Več kot 70 pohodnikov je prisluhnilo zgodovinarki Rosi Mohar, ki je predstavila zgodovinski utrip nekdanjih kočevarskih vasi. V Občicah pa je član Društva kočevarjev staroselcev Boštjan Schlaus, pohodnike popeljal na voden ogled Muzeja Kočevarjev staroselcev. Članice Društva podeželskih žena Dolenjske Toplice so ob tem poskrbele za pogostitev s kočevarskimi dobrotami, med katerimi ni manjkala pobolica.

Prireditev Dnevi kočevarske kulture izmenično gostijo občine Kočevje, Dolenjske Toplice in Semič, kjer so več stoletij živeli kočevarski Nemci. V dneh, ko traja prireditev, pripravijo različne delavnice, predavanja, pohode in slikarske kolonije, s katerimi obujajo spomin na njihovo življenje in pomen.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj