Na vsebino

Simbol Rastoče knjige tudi na OŠ Semič

Novinarka je po prireditvi spraševala učence, kaj je Rastoča knjiga. Ko so videli mikrofon in kamero, niso povedali ničesar. Novinarka je bila zgrožena. Niti ene besede niso povedali. Razumem jih − težko je definirati, kaj je Rastoča knjiga, kaj ti pomeni, posebno, ko si osnovnošolec. Rastoča knjiga je način življenja. Ne gre za stvar, ne gre za nekaj oprijemljivega. Gre za to, da − kot pravi idejni vodja projekta dr. Janez Gabrijelčič − ne mine dan, da ne bi naredil česa dobrega zase, za družino, za ožjo in širšo skupnost. Učencem na OŠ Semič skozi abecedo odličnosti poskušamo približati pozitivno razmišljanje, vrednote, spoštovanje, hvaležnost, osebno rast, skrb zase in za druge.

Včeraj je v Kulturnem centru Semič potekala prireditev, ki je bila zares posebna. Po recitaciji Pavčkove Rastoče knjige so nam program pomagali oblikovati učenci z dramskimi prizori, pevski zbori s čudovitim petjem in pa odlični govorniki: državni svetnik Samir Khalil, Janez Gabrijelčič, županja Občine Semič Polona Kambič in ravnateljica šole Andreja Miketič. Ob koncu prireditve je Miha Henigsman, avtor kipa deklice, predstavil kip. Gre za simbol projekta.Deklico smo postavili v središče šole, v kotiček pred zbornico in je postavljena tja z namenom, da nas opazuje. Ogledovala si bo, ali se obnašamo po načelih osebne in skupinske rasti, ki se jim bomo vsako leto poklonili v obliki misli, verzov, citatov.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj