Na vsebino

Semiški devetarji v podjetniškem inkubatorju

V petek smo v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina v okviru tehniškega dne gostili 9. razrede Osnovne šole Semič. Osnovnošolcem smo najprej predstavili inkubator in jih nato naključno razdelili v skupine. V prvem sklopu tehniškega dne so se učenci s pomočjo pripovedovanja pravljice poistovetili z dodeljenim pravljičnim likom, ter tako pogledali preko okvirjev, ki se jim zdijo samoumnevi in logični.

V drugem delu tehniškega dne smo izvedli heckatlon, na katerem so učenci razvijali svojo podjetniško žilico, ter razvili nov turistični produkt za občino Semič. Ideje so predstavili pred strokovno komisijo, ki so jo sestavljale: Mateja Štarkel iz podjetja Starkmat, Tamara Lončarič iz DMO Bela krajina in Tanja Prešeren Banovec iz KC Semič - TIC Semič.

Zmagovalna ekipa je svoj turistični produkt namenjen družinam naslovila “Poleti čez Semič”. Gre za zipline, ki bi turiste iz Smuka popeljal nad Semič, kar bi obiskovalcem omogočilo, da si kraj ogledajo iz ptičje perspektive.

V inkubatorju se veselimo ponovnega obiska in novih podjetniških idej.

Vir: PI Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj