Na vsebino

Semič v starih cajtih (312)

Letna inventura "Semiških starih cajtov" in novoletna čestitka

Na semiške ''stare cajte'' se je prvi spomnil črnomaljski ''radijec'' z radia Odeon Aleksander Riznič. K sodelovanju je pritegnil mladega Semičana Dina Subašića, ki se je 5. 11. 2020 vneto lotil urejanja te, za Semičane, zanimive Facebookove strani.

Kot ''starega semiškega mačka'' me je Dino pritegnil k objavljanju zanimivih prispevkov. Sčasoma zaradi študijskih in delovnih obveznosti ni več zmogel tega dela, zato me je pred dobrim letom pooblastil in mi popolnoma prepustil urejanje strani.

S ''semiškimi starimi cajti'' smo že krepko zakoračili v četrto leto rednega delovanja.

Zahvaljujem se Facebookovi in Metini ekipi, da nam omogoča brezplačno uporabo njihove internetne strani.

Ob tej priliki se javno zahvalim Aleksandru Rizniču, ki mi dobrohotno pomaga in svetuje, ko mi odpove moje skromno računalniško znanje. Prav tako ga moram pohvaliti in se mu zahvaliti, da z zamikom dveh dni, zelo pregledno objavlja na radiu Odeon vse naše prispevke.

Zahvaljujem se soustvarjalcem strani: Antonu Kambiču, Bojanu Jakši, Jožetu Krausu, Jindrihu Husaku, Sonji Štraus, Tanji Prešeren Banovec, Avguštinu Dichlbergerju, Danici Romšek, Lučki Pezdirc, Jožetu Kondi, Gregorju Kočevarju, Janezu Severju, Slavotu Simoniču, Marjanu Kastelicu in mnogim drugim.

Dušo ''semiškim starim cajtom'' pa dajejo vaši zanimivi komentarji, prepoznavanje oseb, dopolnitve, predlogi, pohvale, pozitivne pripombe, vprašanja, popravki, nasveti; zato se zahvaljujem vsem, ki na ta način bogatite našo stran: Marjanci, Tereziji, Mariji, Pavletu, Nežki, Antonu, Ireni, Vlasti, Silvotu, Valentini, Žaniju, Sonji, Dragotu, Lojzki, Zvonetu, Simonu, Andreji, Mirotu, Zvonki, Gabrijeli, Slavotu, Olgi, Nevenki, Tomažu, Jolandi, Borisu, Metki, Lojzu, Aniti, Marini, Stanetu, Milki, Bogdanu, Alenki, Slavici, Martini, Jani, Stanislavu, …

Zadnje čase pa kar malo pogrešam komentarje naše Hočevarjeve Marjance, ki se nam je včasih pogosto javljala iz 'Jurčičeve dežele'.

Posebno sem vesel, če se nam oglasite tisti, ki živite v širnem svetu (Rose Ostronic, Toni Žugu, Lojzka Kuhar, Milka Ioannone Jaksa, …) in na ta način ohranjate in obujate spomine na dom in domovino.

Iskreno se vam zahvaljujem za čestitke in lepe želje, ki ste mi jih namenili ob objavi prispevka o Antonu Škofu. Seveda vam jih od srca vračam v dvojni meri.

Pa še moj komentar k današnji fotografiji sončnega vzhoda v Beli krajini: 'Če mene vprašate' (izposojeno iz TV reklame), me najprej prevzame čudovita svetloba, ki bo v kratkem pregnala mrko temoto in prijazno - optimistično vabi v nov dan.

Radoveden pa sem, kaj vidite ali čutite ob tej fotografiji vi? Zaupajte nam in nas razveselite z vašimi pozitivnimi novoletnimi razmišljanji.

Vsem, ki ste prebrali te vrstice, voščim ob novem letu po belokranjsko: "Tisoč blag'rov, tisoč sreč!!"

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj