Na vsebino

V jati z drugačnimi že sedmič

Pridobivanje življenjskih izkušenj in učenje sobivanja z ljudmi z motnjo v duševnem ali telesnem razvoju sta osnovna cilja tradicionalnega mednarodnega srečanja oseb z motnjo s šolarji, dijaki in starejšimi občani, ki ga pripravljajo v novomeškem varstveno delovnem centru. Srečanja so se udeležili tudi varovanci črnomaljskega varstveno delovnega centra, ki so takole strnili svoje vtise:

Včeraj smo se udeležili 7. srečanja V jati z drugačnimi, ki ga organizira VDC Novo mesto in je mednarodnega značaja. Vsako leto pripravijo zanimive točke, kjer se družimo, učimo in zabavamo. Naša skupina je obiskala OŠ Trebnje-podružnico Šentlovrenc, kjer smo preživeli dopoldne z učenci in njihovimi učitelji. Dan je bil ravnopravšnji za igre na prostem. Učenci so nam tudi zapeli in zaigrali prisrčno igrico o ribici. Tudi mi smo prispevali k programu, saj je naša Erika zelo lepo zapela pesem Tiho tiho.

V drugem delu dneva smo se vsi udeleženci zbrali v Gostišču Loka. Tam nas je čakalo kosilo, podelitev nagrad, predavanje o bontonu in ples. Naše punce so blestele, saj je Erika še enkrat zapela, Žana in Mojca pa sta prejeli 1. in 3. nagrado natečaja za likovna dela na temo ljubezen.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nas lepo sprejeli in si vzeli čas za prijetno druženje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj