Na vsebino

Bela krajina na Vrhniki

Oton Župančič je v obiskal svojega dolgoletnega prijatelja Ivana Cankarja v domači Vrhniki. V soboto, 9. septembra, je Ivan Cankar povabil Otona Župančiča na Festival kave Vrhnika, kjer so pokušali različne vrste kave, brali svoja dela in pripovedovali zgodbe. Prvič so Festivalu kave Vrhnika dodali sklop vin in povezali dva svetova, kavo ter vino.

Oton Župančič je s seboj pripeljal sodelavce iz Destinacije Bela krajina, ZIK Črnomelj in Vinske kleti Metlika. Slednja je poskrbela za žlahtno belokranjsko kapljico, ki je obiskovalce vedno znova navdušila. Mnogi obiskovalci Festivala kave poznajo Belo krajino in jo radi obiščejo. Najbolj poznajo Belo krajino po reki Kolpi, zato se jim je predstavila širša ponudba. Destinacija Bela krajina je na svoji stojnici predstavila turistično, športno in gastronomsko ponudbo Bele krajine. Poudarek je bil na kolesarskih in pohodnih poteh ter na Jesenskih Okusih Bele krajine, saj je jesen odlična za raziskovanje naše destinacije.

Med festivalom so obiskovalci napeli svoje možgane in ugotavljali rešitve na Otonove uganke. Vsak, ki je pravilno izpolnil uganko se poteguje za nagradni igri. Žreb in razglasitev srečnih dobitnikov bo v naslednjih dneh na družbenih omrežjih.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj