Na vsebino

Ruzanc leta!

V Metliki smo v soboto podelilli prvo izmed mnogih nagrad za najboljšega Metličana ali Metličanko. Po večmesečnih sestankih, usklajevanjih, premišljevanju, skupščinah, občnih zborih, natečajih, glasovanju, žrebanju in igranju rasparbaraba dis, je komisija Ruzanc leta! v sestavi: Rok Orlič in Jaka Virant; določla zmagovalca. Prva Ruzanka leta na svetu in v zgodovini je Klara Obrovnik. To pomeni, da bo do razglasitve naslednjega Ruzanca leta, njena beseda sveta. Vse kaj pove, je resnica, zmotiti se ne more. To je veika čast, pri delodajalcih pa je naziv Ruzanc leta, mnogo pomembnejši od šolskega uspeha. Za obrazložitev izbire Ruzanca leta pridite vprašat na sedež časopisa: Brčice pr Bezjakih.

Proslava je potekala hkrati s praznovanjem prvega rojstnega dne Ruzanca - metliških cajting. Kljub temu da so organizatorji napovedali samo alkohol, je blo i za jest - bralci Ruzanca so za rojstnodnevno darilo pripravli 3 torte, čevape, prebranac, zeljno solato, pogače, princes krofe in morda še kaj. Bilo je več kot 100 ljudi, zato so se organizatorji odločli, da bo drugo leto proslava bolj tajna. Mislili so, da bo šlo za eno lepo, majhno, družinsko proslavico lokalnega časopisa, a se je zabava razvila v pravi ˝rokenrol˝. Obiskovalci niso in niso hoteli oditi, dokler krčmar ni ukazal prisilne izselitve na teraso. Ampak ljudje še niso imeli miru in so do jutra proslavljali v parku pred Metliškim gradom. Bilo je lepo. Živela Klara, Ruzanka leta 2019.

Vir: Ruzanc

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj