Na vsebino

RK Metlika in RK Črnomelj v Dobovi

RK Metlika in RK Črnomelj v Dobovi
RK Metlika in RK Črnomelj v Dobovi

Več kot devetsto prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa Slovenije od 16. oktobra dalje dnevno lajša trpljenje ljudi, ki prihajajo v Slovenijo, utrujeni in oslabljeni od dolge poti. Doslej so prostovoljke in prostovoljci RKS, skupaj z zaposlenimi iz območnih združenj in Zveze združenj RKS, pomagali že več kot dvesto tisočem ljudem v vseh sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji.

RKS poleg nudenja prve pomoči in združevanja družinskih vezi skupaj z drugimi humanitarnimi organizacijami v vseh sprejemnih in nastanitvenih centrih pomaga s hrano, odejami, oblačili, higienskimi pripomočki in psihosocialno pomočjo.

Množičen prihod ljudi, ki bežijo z območij, kjer divja vojna, je velik humanitaren izziv tudi za RKS, ki na osnovi sedmih temeljnih načel Rdečega križa in Rdečega polmeseca, kot prvi pomočnik javnim oblastem, podpira spoštovanje temeljnih pravic, zagotavljanje zaščite in pomoči vsem, ki v Sloveniji potrebujejo humanitarno pomoč. Zato RKS v svoje prostovoljske vrste vabi vse, ki želijo pomagati v izvajanju humanitarne pomočimigrantom v sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji.

Ekipi RK Metlika in RK Črnomelj sta tako danes dežurni na železniški postaji v Dobovi, kjer pomagajo v primeru poškodb ali obolenj med begunci.

Vir: RK Slovenije
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj