Na vsebino

Regijsko srečanje DMG

OŠ Belokranjskega odreda Semič:

V četrtek je na OŠ Loka Črnomelj potekalo regijsko srečanje Društev mladi gasilec. Iz OŠ Belokranjskega odreda Semič se je srečanja udeležilo 7 ekip v kategoriji mlajših in 5 ekip v kategoriji starejših. Iz podružnične šole Štrekljevec pa so sodelovale 3 ekipe z mentorico Simono Ritonija.

Srečanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega dela, kjer so mladi gasilci pokazali svoje znanje iz požarne preventive, zgodovine gasilstva in prve pomoči. Pri praktičnem delu pa so tekmovali v znanju vezanja vozlov, spajanja cevi na trojak, poznavanja gasilnikov in gasilskega orodja, metanja vrvi in vaji z vedrovko. Prosti čas so zapolnili gasilci iz PGD Črnomelj. Pokazali so njihova gasilska vozila in opremo, najbolj zanimivo pa je bilo gasilsko vozilo z lestvijo, saj so se lahko učenci z lestvijo dvignili visoko v zrak.

Na srečanju je sodelovalo 26 ekip v kategoriji mlajših in 8 ekip v kategoriji starejših. Mladi gasilci OŠ Semič so pokazali veliko znanja in spretnosti, saj so, v kategoriji mlajših, Jan Ogulin, Nejc Novak in Tin Čengija, dosegli odlično 1. mesto, v kategoriji starejših pa so dekleta, Vesna Malnarič, Lara Bezlaj in Nina Bukovec, dosegle 2. mesto. Iz podružnične šole Štrekljevec je najboljša ekipa v kategoriji mlajših zasedla 5. mesto.

Mentorica DMG Brigita Černe se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravah ekip na tekmovanje. Posebna zahvala pa gre Andreju Jakši za pomoč pri praktičnih vajah, Darji Bremec za pripravo učencev na področju prve pomoči, PGD Semič za izposojo orodja za vaje z vedrovko ter pomoč pri izvedbi vaj in Gasilski zvezi Semič za kritje stroškov prevoza na srečanje. Mentorica DMG na podružnični šoli Štrekljevec Simona Ritonija se zahvaljuje Mitji Banovcu iz PGD Štrekljevec za pomoč pri praktičnih vajah.

Ostale uvrščene ekipe:

Mlajši:

5. mesto: Matic Vlahovič, Lana Vlahovič, Leja Kambič (podružnica Štrekljevec)

6. mesto: Zoja Džemić, Nika Malnarič, Iza Majcen

8. mesto: Ana Žugelj, Kaja Veselič, Žan Pašič (podružnica Štrekljevec)

9. mesto: Simona Kastelec, Tija Sever, Brina Fajdiga

11. mesto: Nika Cimerman, Teja Kastelic, Kristjan Grubič (podružnica Štrekljevec)

15. mesto: Žan Turk, Anže Lah, Tanja Malenšek

16. mesto: Leon Ogulin, Matej Malnarič, Lan Ogulin

20. mesto: Žan Luka Čengija, Mark Slak, Jure Požek

24. mesto: Patrik Bremec, Ella Ibričić, Nastja Hudak

Starejši:

4. mesto: Nina Novak, Graciela Žugelj, Aleks Malenšek

6. mesto: Tjaša Plut, Žiga Bremec, Matic Plut

7. mesto: Ona Pirš Bezek, Lea Vlahovič, Tjaša Štalcar

8. mesto: Lina Konda, Nuša Stariha, Veronika Vlahovič

OŠ Podzemelj:

Naši učenci so se prvič udeležili tekmovanja – MLADI GASILEC, v Črnomlju na stadionu Loka. Za prvič so dosegli kar dobre rezultate.

Hvala tudi Simoni Bajuk – zelo prizadevni mentorici.

OŠ Mirana Jarca Črnomelj:

V četrtek, 24. 5. 2018, je na OŠ Loka potekalo tekmovanje šolskih društev DMG Belokranjske regije. Sodelovale so tudi 3 ekipe naših mlajših učencev. Domen Malešič, Nejc Nemanič in Domen Belca so v konkurenci šestindvajset ekip dosegli triindvajseto mesto, Kaja Kolbezen, Aljaž Šterbenc in Maj Butala deseto, Aljaž Simčič, Jure Bošnjak in Žiga Papež Schweiger pa četrto mesto. Vsem tekmovalcem za rezultate čestitamo.

Vir: OŠ Semič, OŠ Podzemelj, OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj