Na vsebino

Na regijskem preverjanju v Metliki pokazali znanje prve pomoči

V organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Metlika, Občine Metlika in novomeške izpostave uprave za zaščito in reševanje, je v Metliki potekalo 28. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite.

Na preverjanju je sodelovalo 12 ekip prve pomoči. Njihovi člani so svoje znanje pokazali na štirih delovnih mestih, kjer so oskrbeli 16 poškodovancev. Delovna mesta so predstavljala realistične simulacije nesreč, ki se lahko pripetijo vsakemu: nesreča na 'teambuidling' dogodku, nesreča na sindikalnem pikniku, nesreča pri delu in nesreča na otroškem igrišču.

Prvo mesto in čast zastopanja regije na državnem preverjanju usposobljenosti si je priborila ekipa Civilne zaščite Žužemberk.

Zbrane so nagovorili metliška županja Martina Legan Janžekovič, metliška podžupanja Anica Kopinič, semiški podžupan Rudi Kofalt, predstavnik Rdečega križa Slovenije Matej Kejžar, vodja in podsekretarka Uprave RS za zaščito in reševanje, izpostava Novo mesto, Janja Brulc, predstavnik novomeške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Luka Hrovat, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Metlika Mojca Stopar Zevnik in sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Metlika Zalka Klemenčič.

"Naj bodo ekipe prve pomoči dober zgled širši družbi in pozivajo k vzpostavljanju novih ekip. Želimo si, da bi prva pomoč postala sestavni del splošne izobrazbe in da bi pridobljene veščine ter znanja pomagale reševati življenja tudi v prihodnje," so še sporočili z Rdečega križa Metlika, kjer se iskreno zahvaljujejo vsem, ki so se odzvali in jim pomagali izvesti regijsko preverjanje usposobljenosti.

Vir: RK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj