Na vsebino

Recitiranje ob kulturnem prazniku

V Knjižnici Črnomelj smo včeraj pripravili že sedmo prireditev Recitiranje ob kulturnem prazniku. Tokratni večer je bil posvečen vsestranski umetnici, književnici, igralki in glasbenici, ki je ravno na novega leta dan praznovala svojih 80 let – Svetlani Makarovič. Svetlana zagotovo velja za eno najbolj prepoznavnih slovenskih avtoric, njeno veliko priljubljenost pa je bilo moč začutiti tudi na sami prireditvi. Z znanimi in nekoliko manj znanimi verzi, tako za otroke kot odrasle, se nam je predstavilo kar 36 recitatorjev.

Vsako leto se tudi potrudimo, da v goste povabimo kakšnega zanimivega gosta. Tokrat je zbrane, kateri so do zadnjega kotička napolnili prireditveni prostor, nagovoril in do solz nasmejal akademski glasbenik – violončelist, komik, imitator, satirik in prejemnik Ježkove nagrade- Tilen Artač. Zabaval nas je z imitacijami različnih slovenskih politikov, najbolj pa je zbrane navdušil z izvrstno in dovršeno dodelano vlogo Svetlane Makarovič. Kljub temu, da nas pisateljica ni uspela obiskati, smo skozi imitacijo dobili občutek, kot da je z nami. Res pohvalno.

V knjižnici smo veseli, da je recital tako v domačem kraju, kot tudi širše, dobro sprejet in vsako leto pritegne več ljubiteljev poezije. Povabilu se je odzval tudi župan občine Črnomelj, gospod Andrej Kavšek, ki je zbrane nagovoril in tudi prebral pesem.

Poezija, predvsem Svetlanina, ima posebno mesto tudi pri gimnazijcu Vidu Kavčiču, kateri nam je bil v pomoč pri oblikovanju seznama recitacij, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

Želimo vam lep 8. februar, slovenski praznik kulture.

Prireditev je sofinancirana s strani Občine Črnomelj.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj