Na vsebino

Rastem s knjigo - zaključek projekta

Tudi v letošnjem šolskem letu smo uspešno zaključili projekt Rastem s knjigo, v okviru katerega so sedmošolci OŠ Podzemelj prejeli v dar knjigo Modri otok avtorice Irene Androjna, za kar smo zelo hvaležni Javni agenciji za knjigo RS. Da pa knjiga ne bi samo stala na domačih knjižnih policah, smo se odločili projekt nagraditi.

Ena izmed glavnih književnih oseb v knjigi se ukvarja z zeliščarstvom, kar nas je navdihnilo, da smo se povezali z Zavodom za izobraževanje in kulturo Črnomelj. Organizirali so zeliščarsko delavnico, ki smo se je z veseljem udeležili. Spoznali smo različna zelišča ter izdelali lovorjev sirup in lovorjevo mazilo. Delavnica je pri učencih vzbudila željo po nadaljnjem raziskovanju zelišč.

Projekt smo nadgradili še z bralnimi čajankami in s pisanjem spisov o knjigi, ki smo jih razstavili pred šolsko knjižnico, da so si jih lahko ogledali vsi obiskovalci knjižnice in si posledično morda tudi izposodili knjigo. Prav tako smo izdelali plakate o knjigi, avtorici in samem projektu Rastem s knjigo.

Večina učencev je bila nad knjigo navdušena. Ob prvem branju so se malo prestrašili, saj se jim je zdela knjiga obsežna, vendar so kmalu ugotovili, da je zelo berljiva in da bi se na podlagi besedila dalo posneti tudi film. Všeč jim je bilo, da ne gre za problemsko literaturo, temveč za fantazijsko pustolovski roman.

Kot mentorica sem zadovoljna z uspešno izpeljanim projektom in že nestrpno pričakujem nove izzive v prihodnjem šolskem letu.

Vir: OŠ Podzemelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj