Na vsebino

Prvo srečanje na glasbeni delavnici za starše z dojenčki in malčki v Knjižnici Črnomelj

»Že zelo majhen otrok najraje posluša materin glas, ko mu poje in pripoveduje zgodbe in zna ga razbrati izmed množice drugih glasov. Zanj je to najlepša melodija …«

To so besede Andreje Zupančič, vodje Andrejin Music Together in učiteljice programa Music Together, ki ga v Sloveniji izvaja že šesto leto. Gre za ameriški program, ki je pionir med programi zgodnjega spoznavanja glasbe in je namenjen otrokom od rojstva do 7. leta.

Že dalj časa je v Knjižnici Črnomelj zorela želja, da bi pričeli razvijati dejavnosti za dojenčke in malčke do 3. leta starosti. Letos nam je in bo uspelo, saj bomo v tem šolskem letu organizirali pet glasbenih delavnic, enkrat na mesec, od novembra do marca in se ob vodstvu Andreje Zupančič seznanili z osnovnimi metodami, ki na naraven način podpirajo otrokov glasbeni razvoj in poglabljajo čustveno vez preko glasbe; zvočni dotik, ritmični dotik, ples z otrokom in za otroka. Skozi zabavne glasbene aktivnosti bomo začutili kako enostavno in pomembno je vključevati glasbo v vsakdanjik našega dojenčka oz. malčka.

Naše prvo srečanje je bilo izjemno, posebno, bogato in zelo prijetno. Vse dejavnosti smo počeli v krogu in pod zelo strokovnim in subtilnim vodstvom Andreje vsi skupaj uspeli ustvariti zelo pozitivno vzdušje in energijo. Vse to nam je uspelo s petjem, gibom, s pomočjo glasbil in pisanih rutic. Vsaka družina je prejela CD s pesmicami, knjižico oz. družinski vodnik po programu Music Together in presenečenje za otroka – glasbeni jajček oz. ropotuljico. Vse to bodo lahko starši skupaj z otrokom uporabljali doma in uživali v glasbi in ustvarjanju.

Veselimo se že 2. srečanja, ki bo v ponedeljek, 3. decembra ob 10. uri v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj