Na vsebino

Projektni dnevi osnovne šole za odrasle

V petek, 5. aprila, smo pričeli s projektnimi dnevi v letnem semestru letošnjega šolskega leta. Začeli smo s pripravami na kuhanje golaža, in sicer z lupljenjem in rezanjem čebule. Golaž so nato skuhale prostovoljke Hiše Sadeži družbe Črnomelj, mi pa smo se odpravili na Blatnik pri Črmošnjicah, kjer so nam prostovoljci iz Konjerejskega društva Semič predstavili značilnosti konjev in skrb zanje. Lahko smo se tudi preizkusili v krtačenju konja in ga celo zajahali. Obisk društva smo izvedli v okviru dogodka 15. Dneva za spremembe, ki ga je organiziral ZIK Črnomelj.

V ponedeljek, 8. aprila, smo v Kulturnem domu Črnomelj obeležili Dan Romov. ZIK Črnomelj je organiziral prireditev, na kateri sta se predstavili tudi udeleženki osnovne šole za odrasle. V današnji družbi, ki je izpostavljena različnim izzivom, je še toliko bolj pomembna skrb za kulturno bogastvo vseh, ki živijo na območju Republike Slovenije ter integracija posameznikov v družbo in njihovo aktivno vključevanje v kulturno udejstvovanje. Po prireditvi smo imeli pogostitev z golažem, ki smo ga skuhali v petek.

V torek, 9. aprila, smo obiskali Zdravstveni dom Črnomelj, kjer smo si ogledali stojnice v okviru Festivala zdravja. Nato smo imeli s Centrom za krepitev zdravja posvet o ustni higieni. Naučili smo se pravilno ščetkati in skrbeti za svoje zobe. Odpravili smo se tudi v gasilski dom Črnomelj, kjer so nam prostovoljni gasilci predstavili svojo dejavnost. Pokazali so nam svojo opremo in vozila. Preizkusili smo se tudi v vaji gašenja požara.

V sredo, 10. aprila, pa smo imeli kuharsko delavnico z učiteljico Novito, ki nas je naučila, kako se pripravi sushi. Na koncu smo ga seveda tudi poizkusili. Nato pa smo se odpravili v Krajinski park Lahinja, kjer nam je strokovni delavec Gregor Šmalcelj predstavil naravne in družbene značilnosti parka. Ogledali smo si staro domačijo in poskušali ugotoviti, za kaj so nekoč uporabljali predmete, ki so v hiši. Obisk parka smo zaključili s sprehodom do Nerajskih lugov, kjer smo izvedeli več o rastlinstvu in živalstvu parka.

Projektni dnevi so bili pestri in raznoliki, zato se že veselimo prihodnjih!

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj