Na vsebino

Kmetijska zadruga Metlika – nova ponudba v Hiši dobrot Bele krajine

Predstavljamo vam novo ponudbo mesnin Kmetijske zadruge Metlika, ki jo najdete na naših policah v Hiši dobrot Bele krajine.

BELOKRANJSKA KLOBASA je izdelana iz izbranega svinjskega in govejega mesa ter slanine z dodatkom naravnih začimb. Domačnost pa ji daje tudi naraven način prekajevanja z dimom bukovih drv. Vrsto let prejema odlične nagrade. Na sejmu Agra je lani prejela srebrno medaljo. Priprava: kuhanje v rahlo vreli vodi 10-12min.

TLAČENKAspada med hladetinaste klobase. Njena posebnost je v načinu obdelave mesa svinjskih glav in ostalih grobo mletih sestavin (svinjske kože) ter uporaba naravnih začimb. Osvojila je zlato medaljo na sejmu AGRA 2021. Primerna je kot samostojna jed, odlična je v solati s čebulo in prelivom iz bučnega olja in kisa.

HRENOVKE spadajo med barjene izdelke. Mesna masa iz govejega in svinjskega mesa ter slanine z dodatkom izbranih začimb je polnjena v naravna ovčja čreva. So rahlo dimljene in obarjene. Pripravimo jih tako, da jih položimo v vrelo vodo pri zmanjšani temperaturi ter jih kuhamo par minut.

SUHA SALAMA je trajni izdelek in je izdelana iz izbranega svinjskega mesa in slanine, z dodatkom izbranih naravnih začimb, hladno dimljena in zorjena. Blag okus po začimbah in dimu, koščki slanine dajejo sočnost. Odlična je v narezkih.

NAVADNA SALAMA ali kot so ji rekli včasih – pasja radost je izdelek z visoko vsebnostjo govejega mesa, s koščki slanine in dodatkom izbranih začimb. Lahko jo uživamo hladno, kuhano, še boljša je popečena.

MESNI SIR je fino razdetamesna masa z dodatkom začimb. Pečemo gav modelih. Mesna masa je iz fino razdete govedine, slanine in svinjine. Uživamo ga lahko surovega, pečenega, ocvrtega, z različnimi prilogami…

HAMBURŠKA SLANINA je razsoljena in termično obdelana, rahlo prekajena z naravnim dimom. Pred uporabo je ni potrebno termično obdelati, primerna je za narezke, zelo primerna kot dodatek različnim enolončnicam za popestritev okusa.

MARKO SKAČE je pasterizirana klobasa za kuhanje iz svinjskega in govejega mesa, prepoznavna začimba je kajenski poper, ki daje rahlo pikanten okus. Primerna kot samostojna jed oz. v enolončnicah.

Vir: Hiša dobrot Bele krajine

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj