Na vsebino

Prireditev ob kulturnem prazniku v metliškem vrtcu

Na že tradicionalni prireditvi v čast slovenskemu kulturnemu prazniku, 8. februarju, smo spremljali tudi tokrat zanimiv program. Prireditev se je slavnostno pričela s himno, nato nas je nagovorila Antonija Stankovič.

Prireditev je bila zasnovana kot potovanje iz kontinenta na kontinent in je poudarjala pomen sobivanja v današnjem multikulturnem svetu.

“Popotnica” Špela se je sprehodila na različne konce sveta. Najprej se je odpravila na črno celino Afriko. Povedala nam je, da so ji všeč afriška oblačila, pokrivala in nakit. Na tej celini živijo zanimivi ljudje in živali.

Tudi mi smo imeli priložnost začutiti del vročega afriškega utripa. Uživali smo ob ritmu in zvokih afriškega bobna-djembe na katere je ritmično udarjal Andrej Zobarič.

Čez ocean je Špela odplula do obmorske države Severne Amerike. Bila je v Mehiki. Tam je malo potrobila s trobento in budno pazila, da se ni usedla na kaktus.

Nato smo prisluhnili značilnim mehiškim zvokom v izvedbi Janija in Katje Lipičnik iz Glasbene šole Lipičnik. Izvajalca sta nam zaigrala na trobento in kitaro.

Kristjan Smrdej je zaigral na avstralsko glasbilo didžeridu. Naša Špela se je namreč na kratko pomudila tudi v Avstraliji. Sporočila nam je, da moramo biti previdni, ko se bomo odpravili na izlet na najmanjšo celino. Tam namreč med drugim živijo tudi nevarne kače.

Špela je malo pokukala tudi v Rusijo. Morala si je odeti topla oblačila in na glavo si je poveznila debelo kučmo. Ali veste zakaj? Tam je namreč še več snega kot pri nas. Rusija pa je največja država na svetu.

Splet ruskih pesmi sta odlično zaigrala in zapela Jani in Katja Lipičnik.

Na naši prireditvi sta se predstavili tudi mamica Suhong HU, ki nam je skupaj s hčerko Genovefo predstavila simbole iz kitajskega horoskopa. Gospa HU prihaja iz daljne Kitajske.

Špela se je vrnila nazaj domov. “Vsepovsod je lepo, toda doma je najlepše,” nam je zaupala. Zato smo si ogledali še kratek filmski posnetek o Sloveniji. Prireditev smo zaključili s pesmijo Slovenija od kod lepote tvoje, ki jo je za nas odpela pevka in mamica Nikolina Cindrič. Na harmoniki jo je spremljal Jani Lipičnik.

Glasbeni program je bil obogaten s kratkimi filmskimi vložki, ki so jih otroci z zanimanjem spremljali.

Za sceno so poskrbele vzgojiteljice in otroci vrtca, za tehnično podporo sta bila zadolžena Samo Jurman in Rok Popović. Prireditev je na humoren način spretno povezovala Špela Rot.

Hvala vsem, ki ste se potrudili za nas in nam pripravili lep ter kulturno bogat dopoldan.

Vir: Vrtec Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj