Na vsebino

Prireditev in razstava “Lepa si moja Bela krajina”

V sodelovanju z Domom starejših občanov Metlika, smo želeli otrokom v našem vrtcu, skozi pogovor o umetnosti in ustvarjanju približati kulturno in likovno dediščino belokranjskega prostora. V ponedeljek so nas obiskali stanovalci Doma starejših občanov Metlika, ki sta jih spremljali Marija Slanc in Vlasta Petraš.

Gospod Alojz Jecl in gospa Veronika Janžič sta v telovadnici pela in recitirala pesmi otrokom. Gospa Ivanka Črnugelj je prikazala barvanje veder, gospod Stanko Franko pa je pokazal, kako barva pobarvanke za odrasle. Vedra so pomagali barvati tudi otroci.

Imeli smo priložnost spoznati gospoda Janeza Nemaniča, ki je eden od treh ustvarjalcev lesenih figuric. Trije stanovalci DSO Metlika so namreč pred sedmimi leti pričeli razbariti različne figurice in s svojo ustvarjalnosto in idejami plesti pravo zgodbo.

Razstava »Lepa si moja Bela krajina« prikazuje življenje na vasi v času naših dedkov in babic. Različne figure, predmete, živali, rastline, stavbe … so skrbno izrezbarjene iz vezanega lesa.

Otroci so si ogledali razstavo, ki sta jo v vrtcu postavili Marija Slanc in Vlasta Petraš. Vabimo vas, da si vzamete čas in si ogledate zanimivo razstavo, ki bo v našem vrtcu gostovala ves teden.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj