Na vsebino

Prijeli deset Afganistancev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja posredovali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 224 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli tovorno vozilo.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter v Novem mestu pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje. Tako so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke in Balkovcev izsledili in prijeli deset državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj