Na vsebino

Pri nas je veselo in razigrano

Vsi dobro veste, da v našem vrtcu radi pojemo in plešemo. Rok in Samo sta poskrbela, da je bilo pretekli teden pri nas še posebej živahno in glasno. V ponedeljek sta pripravila karaoke. Rok je igral na novo kitaro, ki smo jo kupili z denarjem, ki ste nam ga podarili lani in letos na prireditvi Radi pojemo in plešemo.

V torek je Samo učil otroke kako se »rapa/repa«. Rap je glasba, kjer raper govori v rimah na določen ritem.

Ali veste, da so Afriška plemena običajno ohranjala svojo zgodovino v ritmičnih verzih in pesmih. To pa zaradi plemen, ki so se zelo razlikovala drugo od drugega. Število jezikov in plemen je bilo tako veliko, da je celo njihov sam jezik pogosto izginjal, ker so ga izpodrivali jeziki evropskih kolonizatorjev. Zato so, da bi ohranili zgodbe in legende žive, uporabljali pesmi in druge, z ritmom poudarjene različice pripovedovanja zgodb. Danes je rap popularen po vsem svetu.

V sredo nas je razveseljeval potujoči bend.

V četrtek so najstarejši otroci nastopali v telovadnici za najmlajše otroke. Pripravili so jim 25 minutno glasbeno predstavo. Prireditev je vodila Anica. Na kitaro se nam je predstavila tudi dijakinja. Hvala vzgojiteljem in otrokom.

V petek so v skupini Čebelice spoznali različne »klavirje«.

Hvala vsem nastopajočim!

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj