Na vsebino

Premiki na področju gradnje 3. razvojne osi

Poslanci so z 48 glasovi za in sedmimi proti včeraj potrdili zakon o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev po avgustovski ujmi. Zakon, ki posega na številna področja, naj bi omogočil hitro obnovo in normalizacijo razmer na prizadetih območjih ter postavil temelje za nadaljnji razvoj in večjo odpornost na naravne nesreče.

Zakon posega na področje pomoči gospodarstvu in prebivalstvu ter na področja gradenj, kmetijstva, varstva okolja, urejanja voda in vodne infrastrukture. Definira nekatere oprostitve dajatev, ureja področje javnofinančnih prihodkov, varovanje kulturne dediščine in zagotavlja ustrezne pogoje za razvoj regij, ki so bile najbolj prizadete v tej naravni nesreči.

Koalicijske poslanske skupine so med drugim tudi sklenile, naj se tretja razvojna os določi kot razvojni in prednostni cestni infrastrukturni projekt, in sicer v celoti in ne le koroški del. S tem naj bi se skrajšali roki v postopku izdaje gradbenih ali integralnih gradbenih dovoljenj. Niso pa podprle predloga SDS za črtanje možnosti razlastitve posameznika, pač pa so bolj podrobno opredelile člen, ki opredeljuje poseg v lastninsko pravico.

"Vlada RS je s predlogom Zakona o obnovi in razvoju prepoznala razvojni in varnostni pomen 3. razvojne osi jug, katere izgradnja je za naše kraje ključnega pomena. Včerajšnje sprejetje zakona v Državnem zboru pomeni, da bo postopek do realizacije težko pričakovane 3. razvojne osi v naši regiji potekal hitreje in lažje," so se na omenjeni sprejem zakona danes odzvali z Občine Črnomelj.

"Veseli nas, da je predlog dobil podporo tudi v Državnem zboru in bo pomembno pospešil umeščanje investicije v prostor in posledično tudi njeno realizacijo. Za to smo si prizadevale vse tri belokranjske občine," je poudaril črnomaljski župan Andrej Kavšek.

Vir: STA, Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj