Na vsebino

Predstavitev knjige Bela krajina za radovedneže in ljubitelje

V avli Kulturnega centra Semič je včeraj potekala predstavitev knjige Bela krajina za radovedneže in ljubitelje. Knjiga o Beli krajini je tretja v zbirki Za radovedneže in ljubitelje, prinaša pa 67 prispevkov 49 avtoric in avtorjev, med katerimi so raziskovalke in raziskovalci, muzealke in muzealci, umetnice in umetniki, kulturne delavke in delavci ter varuhinje in varuhi belokranjske naravne in kulturne dediščine.

Knjigo so predstavili urednika in avtorja Tanja Petrović in Andrej Črnič ter avtorice dr. Lucija Grahek, Mira Ivanovič, dr. Jožica Jožef Beg, Anita Ogulin in Katarina Špringer. Njihova besedila, skupaj z ilustracijami Srečka Bajdeta, slikajo mehko in toplo podobo majhne pokrajine med Gorjanci na severu, Kočevskim rogom na zahodu ter Kolpo na jugu in jugovzhodu, Belokranjke in Belokranjce pa razkrivajo kot odprtosrčne in gostoljubne ljudi.

Za glasbo je poskrbela nadobudna kitaristka Jana Peteh, ki znanje in veščine igranja pridobiva v Glasbeni šoli Črnomelj pod mentorstvom Aljoše Vrščaja.

Vir: Knjižnica Črnomelj, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj