Na vsebino

Odlok o subvencioniranju komunalnega prispevka za mlade metliške družine v javni obravnavi

Občina Metlika je pripravila predlog odloka o subvencioniranju komunalnega prispevka za mlade družine v občini. Gre za enkratno denarno pomoč, ki pripada mladim družinam, kot spodbuda za reševanje prvega stanovanjskega vprašanja z gradnjo novega stanovanjskega objekta ali z rekonstrukcijo obstoječega stanovanjskega objekta na območju metliške občine.

Mlada družina je v predlogu omenjenega odloka opredeljena kot življenjska skupnost otroka, z obema ali enim od staršev ali z drugo odraslo osebo, če ta skrbi za otroka in ima po družinskem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice, pri čemer nobeden od staršev ni star več kot 35 let, ne glede na starost otrok ter družina z otrokom do največ sedem let, ne glede na starost staršev, če gre za prvega otroka obeh staršev. Za upravičence, ki niso stari več kot 35 let, se štejejo osebe, ki v letu vložitve popolne vloge še ne dopolnijo 35 let. Za otroke v starosti do največ sedmih let se štejejo otroci, ki v letu vložitve popolne vloge dopolnijo največ sedem let. Posamezen upravičenec.

Višina subvencije za posameznega upravičenca, ki je do subvencije upravičen samo enkrat, znaša 50 odstotkov od odmerjenega komunalnega prispevka, vendar največ do 2.000 evrov.

Vlogo za uveljavljanje pravice do subvencioniranega komunalnega prispevka za mlade družine je po predlogu odloka potrebno vložiti najpozneje 6 mesecev po prijavi začetka gradnje oz. izjavi o začetku del v primeru rekonstrukcije. Vlogi je treba priložiti pravnomočno gradbeno dovoljenje, potrdilo o plačilu komunalnega prispevka, prijavo začetka gradnje oz. izjavo o začetku del v primeru rekonstrukcije.

Predlog odloka je v prvem branju z nekaterimi pripombami in dopolnitvami sprejel metliški občinski svet, pred dokončno potrditvijo pa lahko na odlok podate tudi svoje pripombe. To lahko storite do vključno 14. avgusta 2023, do 12. ure, na naslov Občina Metlika, Mestni trg 24, 8330 Metlika ali na elektronski naslov [email protected].

Priponke

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj