Na vsebino

Pravljične drobnarije so v Črnomelj pripeljale Trkaja

V Kreativni hiši mladih v Črnomlju se je minulo soboto, 1. junija, odvil prav poseben dogodek. Ana Marija Blažič je predstavila svojo prvo pesniško zbirko z naslovom Stkano in tebi dano. Za njo sta že dve otroški pravljici, letos pa je bila na vrsti pesniška zbirka za otroke. Živahen korak za nagajivim korakom in tako je nastala v dobrih štirih mesecih.

Celotno prireditev je čudovito vodila Katja Kralj Smrekar. Dogodek se je odvil v prijetnem vzdušju, polnem smeha in plesa. Recitirali, deklamirali in peli smo. Nastopajoči pa so poskrbeli za navdušenje gostov.

Nastopali so: Nana in Julija s pesmijo iz zbirke Zmešnjava v sobi in zmaj David, ki je predstavil pesem Zmaj, ki je znal odpirati knjige na stežaj.

Za sam zaključek nas je presenetil eden in edini Trkaj, avtor Repkov – slovenska otroška poezija v ritmu repa. Trkaj se je povabilu takoj odzval in s pesmimi dodobra ogrel vse prisotne, tako da plesu in petju ni bilo videti konca.

Dogodek sta soorganizirala Mladinski center BIT in Krajevna skupnost Črnomelj, za kar se jima iskreno zahvaljujem.

Uspešnost dogodka pa ni zgolj rezultat trdega dela, temveč tudi dela celotnega tima, ki je v največji meri prispeval, da je bil dogodek zares enkraten. Človek je lahko uspešen le, če ima takšen tim. Na tem mestu še enkrat vsakomur, ki je k temu prispeval – HVALA!

Nekaj prijaznih namigov o zbirki:

  • Ilustrirala jo je kreativna in edinstvena Andreja Karba, s katero sodelujem že tretje leto;
  • A4 format (žametne platnice);
  • 32 strani;
  • 10 prikupnih avtorskih pesmic (ilustrirana je prav vsaka);
  • mnogo detajlov in ilustracij;
  • vsaka pesem skriva še marsikaj in jo boste zagotovo večkrat odprli – vsebuje igro; otroci lahko spoznavajo nove ali njim že znane vrednote, se učijo različnih tehnik sproščanja in umiritve; skušajo opolnomočiti sebe; se poglabljajo vase; spodbudijo lastno raziskovanje; so kreativni, še in še …;
  • pesniška zbirka ima tudi dva prinašalca sreče in mornarski gumb;
  • dobite tudi darilo – knjižno kazalo.

Dragi otroci, drage prijateljice in prijatelji, družina, znanke in znanci, bralke in bralci – ljubiteljice in ljubitelji knjig in poezije, vabim vas k spremljanju zanimivih vsebin za otroke in starše na mojih družbenih omrežjih Pravljične drobnarije Facebook ter Instagram.

Tam čas teče drugače in skače po domače. Tam se vse dogaja po otroškem času. Pridite in se pridružite tudi vi!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj