Na vsebino

Povečano število ilegalnih prehodov

V zadnjem času se je na območju Bele krajine občutno povečalo število ilegalnih prebežnikov, zato je Policijska uprava Novo mesto sklicala tiskovno konferenco, ki je danes potekala kar na mejnem prehodu v Žuničih, kjer je pred nekaj dnevi (sicer na hrvaški strani) utonil eden od iskalcev boljšega življenja na zahodu.

Kot je povedal Anton Štubljar, vodja Oddelka za državno mejo in tujce na Policijski upravi Novo mesto, gre predvsem za državljane Alžirije in Maroka. Od lanskega oktobra so tako obravnavali 120 ilegalnih prebežnikov, poleg omenjenih tudi državljane Pakistana, Libije in Iraka.

Kolpo skušajo prebresti ali preplavati, po podatkih hrvaških policistov pa tudi ukradejo oz. si sposodijo čolne, da se prepeljejo na drugo stran reke.

Anton Štubljar še dodaja, da migranti, ki so stari med 18 in 35 let, niso agresivni in ne ogrožajo lokalnega prebivalstva. Obenem se je tudi zahvalil lokalnim prebivalcem, ki obveščajo policiste o osebah, za katere menijo, da ne sodijo v to okolje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj