Na vsebino

Potrjenih 35 primerov angleške različice novega koronavirusa

Včeraj so pristojni opravili 5316 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivnih jih je bilo 1089, kar je 20,5 odstotka. Opravili so tudi 22.631 hitrih antigenskih testov. Umrlo je 10 bolnikov s covidom-19.

Število novopotrjenih okužb je približno tako kot prejšnji torek (1097).

Trenutno je po podatkih sledilnika za covid v državi 11.298 (znanih) aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom.

V zadnjih sedmih dnevih se je na dan v povprečju okužilo 766 ljudi, so povedali na vladni novinarski konferenci.

V bolnišnicah se je v torek zdravilo 546 covidnih bolnikov, 21 manj kot dan poprej. Na intenzivni negi se je zdravilo 105 pacientov, dva manj kot v ponedeljek.

Umrlo je 10 bolnikov s covidom-19.

Direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NZLOH) Tjaša Žohar Čretnik je nanovinarski konferenci pojasnila, da so do zdaj potrdili 35 primerov angleške različice novega koronavirusa v Sloveniji, pri čemer jih od 28 primerov, ki jih je potrdil nacionalni laboratorij, 18 ni imelo nobene potovalne anamneze, torej niso bili v tujini. Večina od omenjenih 28 potrjenih prihaja iz osrednjeslovenskega statistične regije, je še navedla.

Drugih hitreje nalezljivih različicah novega koronavirusa, južnoafriške in brazilske, v Sloveniji še niso potrdili, je še dejala.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj