Na vsebino

Poročilo Policijske uprave Novo mesto

Prometna nesreča 12.3.2016
Prometna nesreča 12.3.2016

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 96 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 341 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec hudo poškodoval in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli avtomobil. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav in požarov.

V NESREČI HUDO POŠKODOVAN POTNIK, KI MED VOŽNJO NI UPORABLJAL VARNOSTNEGA PASU

Policisti Policijske postaje Črnomelj so 12. 3. nekaj po 1. uri ponoči med kontrolo prometa v Črnomlju opazili voznika, ki je vozil avtomobil brez prižganih žarometov. Zapeljali so za kršiteljem, ki je vijugal po vozišču, vozil z neprilagojeno hitrostjo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Zaradi neprilagojene hitrosti je avtomobil pričelo zanašati in ga obrnilo, kršitelj pa je kljub svetlobnim in zvočnim signalom, s katerimi so ga policisti ustavljali, ponovno sunkovito speljal in z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Adelšičem. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste na zelenico in trčil v betonski robnik. Avtomobil je po trčenju odbilo v stanovanjsko hišo.

V nesreči se je hudo poškodoval 24-letni potnik, ki je sedel na predenjem sedežu v vozilu. Mladoletni voznik in mladoletni potnik, ki je sedel na zadnjem sedežu, se v nesreči nista poškodovala. Nihče od udeležencev med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu.

Mladoletni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola (1,87 g/kg). Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin nesreče. O kršitvah cestno prometnih predpisov so obvestili starše mladoletnika.

V GRADACU ZAGORELA LESENA OBJEKTA

Metliški policisti so bili 13. 3. okoli 21.30 obveščeni o dveh požarih v kraju Gradac. Požar so omejili in pogasili gasilci PGD Gradac in Metlika.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi zgorela dva lesena objekta, v katerih ni nihče prebival. V požaru niso bila ogrožena življenja. Policisti nadaljujejo z ogledom kraja požara. O ugotovitvah oziroma vzrokih za nastanek požarov bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

NASILNEŽU ODVZELI PROSTOST IN ZAŠČITILI ŽRTVE

Črnomaljske policiste so 11. 3. zvečer na pomoč poklicali iz okolice Črnomlja, kjer naj bi nasilnež pretepal ženo in otroke. Takoj so odšli na kraj in zaščitili žrtve. Ugotovili so, da je 35-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, pretepel in zlasal partnerko in otroka, grozil jim je tudi z orožjem. Nasilnež naj bi bil pogosto nasilen do žrtev, vendar partnerka v preteklosti zaradi strahu ni poiskala pomoči. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Izrekli mu bodo ukrep prepovedi približevanja žrtvam in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O nasilju so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj