Na vsebino

Mlada družina iz Črnomlja potrebuje prilagojen avto za invalide

Kruta usoda se lahko poigra z vsakim od nas, kar dokazuje tudi mlada tričlanska družina iz Črnomlja. Oče Sandi je po hudi prometni nesreči z motorjem leta 1997 ostal paraplegik, star komaj 18 let. Zaradi zapletov so mu nato leta 2017 odstranili ledvico, nato pa še prsta na nogi. Zanj skrbi partnerka Maja, ki je zaposlena kot osebna asistentka. Skupaj imata triletno hčerko.

S skromnimi sredstvi in neodzivnostjo pristojnih, ki bi jim v stiski morali priskočiti na pomoč, družina sedaj prosi za pomoč pri nakupu avtomobila, ki je za invalide prilagojen z rampo ter pasovi za fiksacijo invalidskega vozička. Znesek takšnega rabljenega avtomobila znaša 9.500 evrov, vendar pa morata do konca tedna nakazati 1.000 evrov. Cena avtomobila, ki se nahaja v Avtohiši Real v Ljubljani, je zelo ugodna, saj se cene tovrstnih avtomobilov začnejo pri 20.000 evrih.

Kot so še sporočili iz Zveze paraplegikov Slovenije, gre za družino, ki se iskreno bori vsak dan za svoje preživetje, a kljub temu ohranja pozitiven odnos do življenja. Pred kratkim so se preselili v občinsko stanovanje v Črnomlju, saj so do sedaj živeli v hiši, kjer ni bilo tekoče vode, prav tako niso imeli ustrezne električne napeljave. Objekt je bil poleg tega predviden za rušenje, tako da sedaj prvič v življenju lahko uporabljajo toplo in čisto tekočo vodo ter niso v strahu za svoje zdravje in življenje.

Denar za nakup prilagojenega vozila za Sandija lahko prispevate z nakazilom donacije na TRR Zveze paraplegikov Slovenije SI56 0317 0100 1146 571 sklic SI00 12201.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj