Na vsebino

Polona Kambič: Poudarek ljudem, ne le zidovom in asfaltom

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V skoraj četrtini slovenskih občin boja za županske stolčke na nedeljskih volitvah sploh ni bilo, saj je bil zmagovalec že določen. V kar 51 občinah namreč županski kandidati niso imeli protikandidatov, torej so bili edina izbira volivcev že zdaj novi (stari) župani. Med njimi je tudi semiška županja Polona Kambič, ki je kljub temu prejela 1.105 glasov. Precejšnje število glasovnic za župana, kar 310, je bilo v Semiču sicer tudi neveljavnih.

Kambičeva je povedala, da je biti edini kandidat na volilnem lističu prav poseben občutek, ki si ga je od nekdaj želela doživeti. »To je neprimerljivo manjši psihični pritisk na človeka, manj umazana volilna kampanja,« pravi prva dama najmanjše belokranjske občine, zadovoljna tudi s štirimi mandati svoje liste v občinskem svetu. Prepričana je, da bodo tudi v novem mandatu z vsemi svetniškimi skupinami tvorno sodelovali.

V naslednjih štirih letih bodo med infrastrukturnimi projekti po njenih besedah na Semiškem v ospredju predvsem izgradnja kanalizacijskega omrežja, kjer bodo na razpisih iskali evropska in druga sofinancerska sredstva. Poleg tega bodo vlagali v obnovo občinskih cest ter dali poudarek lokalni pridelavi hrane, samooskrbi ter trajnostni mobilnosti. »Dali bomo poudarek ljudem, ne le zidovom in asfaltom,« še pravi nova (stara) semiška županja, za katero bo to že četrti zaporedni mandat.

Zvočni zapis

  • - Polona Kambič po izvolitvi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj