Na vsebino

Poleg trgačev v vinogradih tudi nepridipravi

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto

V preteklih letih so policisti in kriminalisti v jesenskem obdobju obravnavali nekoliko več primerov vlomov v avtomobile ter tatvin iz odklenjenih in odprtih objektov. Do tatvin in vlomov je prihajalo predvsem na vinorodnih območjih in v gozdovih ter na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo gobarji.

S Policijske uprave Novo mesto svetujejo, da vozil po možnosti ne parkirate na osamljenih in skritih mestih. Avtomobile vedno zaklepajte, zapirajte okna, v vozilu pa ne puščajte predmetov, ki bi lahko postali tarča tatov. Med trgatvijo so običajno vsi prisotni nahajajo v vinogradih, zidanice in drugi pomožni objekti pa so v tem času brez nadzora - odprti in odklenjeni - v njih pa se nahajajo osebni predmeti, kot so ključi avtomobilov, denarnice, mobilni telefoni in podobno. Policisti svetujejo, naj bodo ti objekti ves čas pod nadzorom, vrednejši predmeti primerno shranjeni tudi ob krajši odsotnosti lastnikov, zidanice pa zaprte in zaklenjene.

Pozorni bodite tudi na sumljiva in neznana vozila ter osebe, ki si ogledujejo objekte in bi se lahko pripravljale na nečedne posle. Podatke o sumljivih osebah in vozilih takoj sporočite na številko policije 113. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zaščitijo varnost in premoženje ljudi. Možje postave so zaradi zagotavljanja varnosti v teh dneh tudi pogosteje prisotni na teh območjih.

»Žal izkušnje iz preteklih let v jesenskem obdobju kažejo tudi na poslabšanje varnosti v cestnem prometu. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč ostajata neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola. Občanom svetujemo, naj ne vozijo pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi. Z odgovornim ravnanjem v cestnem prometu bodo na ta način zagotavljali ne le svoje varnosti, ampak tudi varnost ostalih udeležencev v prometu,« še sporočajo z novomeške policijske uprave.

Vir: PU NM

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj