Na vsebino

Pohod za zdravje v rožnatem oktobru

Članice Združenja Europa Donna iz Bele krajine so se v soboto, 21. oktobra, podale na poseben pohod za zdravje v okviru rožnatega oktobra, meseca, posvečenega ozaveščanju o pomenu zdravja. Pripravile so prijetno dogajanje, ki je združilo lokalno skupnost v plemenitem namenu spodbujanja zdravja in ozaveščanja o pomenu preventive. Dogodek je potekal na grajsko-gozdni učni poti Obrh pri Dragatušu.

Ob prihodu na prizorišče pohoda so pohodnike pozdravile nežne melodije citr in opreklja v izvedbi članic društva Citroprekelj Bela krajina. Ta glasbeni uvod je ustvaril pravo vzdušje prijateljstva in skupnosti.

Začetek petkilometrske poti je bil posvečen ogrevanju, ki ga je vodila kineziologinja Laura iz Centra za krepitev zdravja ZD Črnomelj. S skupnimi vajami smo pripravili svoje telo na prijetno hojo skozi naravo. Domačini iz Obrha so pohodnike prijazno sprejeli in jim predstavili svojo idejo o urejanju parka ob izviru Obrščice ter krožne poti. Na tej poti je bil z nami tudi Andrej, domačin iz Obrha, ki nas je vodil skozi zgodovino gradu Turn, odkril način življenja v teh krajih nekoč in nas popeljal skozi številne naravne znamenitosti pokrajine.

Pot, po kateri smo hodili, je bila lepo urejena in skrbno vzdrževana, kar gre zasluga članom Kulturno turističnega društva Obrščica. Hoja skozi gozd nas je povezala z naravo in poudarila pomen aktivnega življenjskega sloga za ohranjanje zdravja.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem, ki ste kakor koli sodelovali, se nam pridružili ter poskrbeli za dobro vzdušje. Skupnost se je združila v imenu zdravja in ozaveščanja o pomenu preventive, ter podprla delo Združenja Europa Donna. Njihovo poslanstvo je pomembno in vredno, da ga cenimo, saj se trudijo izboljšati zdravje žensk in ozaveščati o raku dojk.

Vir: Europa Donna Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj