Na vsebino

As ti tud not padu?

Ob 60-letnici filma Ne joči, Peter ter počastitvi Leta domovine v občini Črnomelj, so na Griču pri Dobličah v petek pripravili projekcijo tega legendarnega slovenskega filma, znanega tudi po ponarodeli frazi As ti tud not padu?, menda avtorskemu delu igralca Bogdana Lubeja, ki je v filmu igral štiriletnega hudomušnega Petra.

Dogodek so s skupnimi močni organizirali Knjižnica Črnomelj, ZIK Črnomelj, športni društvi Grič in Dobliče, Društvo kmečkih žena Črnomelj, Krajevna skupnost Dobliče ter tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo. V goste so povabili igralca, režiserja in glasbenika Gojmirja Lešnjaka - Gojca, s katerim se je v svojem prepoznavnem hudomušnem slogu pogovarjal Matjaž Rus. Gojc je številnim obiskovalcem na igrišču zaupal svoje dogodivščine iz otroštva, šolskih dni, služenja vojaščine, političnega udejstvovanja ter povedal še marsikatero zabavno dogodivščino iz svojega pestrega življenja.

Zbrane so nagovorili tudi župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, predsednik KS Dobliče Borut Klobučar ter direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan.

Vir: ŠD Dobliče, foto: Jani Pavlin
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj