Na vsebino

Podjetniške delavnice

Na zadnji izmed podjetniških delavnic v sklopu "Skupaj ustvarimo podjetniško okolje v Beli krajini - kako in kje začeti?", ki je potekala v soboto, 21. novembra v Mestni muzejski zbirki Črnomelj so svojo podjetniško pot predstavili uspešni lokalni belokranjski podjetniki, v sklopu podpornega okolja za podjetništvo pa sta se predstavila Tehnološki park Ljubljana in Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva.
Iztok Lesjak iz Tehnološkega parka Ljubljana je v kontekstu podjetništva govoril o pomembnosti spoznati samega sebe, družbeni odgovornosti na ravni posameznika in na ravni celotne dužbe ter o osmih faktorjih, ki so potrebni za uspeh na posameznikovi podjetniški poti.
Matija Goljar iz Ustvarjalnika je podal primer podjetniškega razmišljanja skozi prispodobo Toma Sawyerja, ki jo je apliciral tudi na današnji čas internetne tehnologije. Publiki je predstavil tri zanimive primere srednješolskih podjetnikov, ki so skozi hobi razvili posel. Matija meni, da je vsakdo lahko podjetnik, če dela tisto, kar ima rad, dela to vztrajno, sproti nadgrajuje znanje, ne obupa hitro ter sproti išče rešitve na nastale situacije.
Andrej Glažar iz Pomurja je predstavil kako sta s kolegom Markom Borkom pričela izdelovati probiotične posode "KEFIRKO", kako je potekala kampanja na Kickstarterju ter številne izzive, ki sta jih nato morala premagati ter izzive, s katerimi se srečujeta danes.
Jure Henigsman iz Zavoda F019CF je predstavil poklic arhitekta ter svoje dosedanje delo ter težave na svoji podjetniški poti.
Tomaž Aupič je govoril o pomenu medsebojnega povezovanja ter prisotnim predstavil, kako so s prijatelji prišli do ideje, da ustanovijo v okviru Kluba belokranjskih študentov avdiovizualni laboratorij.
Rihard Zupančič je povedal s čim vse se ukvarjajo na Turistični kmetiji Zupančič na Jelševniku (od sadjarstva - sok in kis, vinogradništva, ovčjereje in ribogojstva). Podjetništvo je kot izziv predstavila tudi računovodja Vesna Gregorič iz podjetja Finline, ki je govorila o tem, kaj vse je potrebno za realizacijo neke poslovne ideje in za ustanovitev podjetja ter predstavila možne oblike poslovnih subjektov in razlike med njimi. Zaradi slabih vremenskih razmer sta udeležbo na delavnici odpovedala Marko Bradica (Oblikovalski studio 76) in Dušan M. Z. Badovinac (Zavod za zdravo življenje). Odsotnost so opravičili tudi člani Startup skupnosti Novo mesto. Delavnica je bila kljub slabemu vremenu dobro obiskana.

RIC Bela krajina še vedno zbira podatke o tem, kaj kot morebitni podjetniki potrebujete ob zagonu posla, zato je na linku spodaj (vir) anketa, ki jo zpolnite in posredujte RIC-u.

Zvočni zapis

  • - Peter Črnič, direktor RIC-a o delavnicah in potrebah podjetnikov

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj