Na vsebino

Podelitev plakete Janezu Perušiču

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije vsako leto v znak počastitve 5. decembra, Mednarodnega dneva prostovoljstva, podeli plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja. Samer Khalil je Državnemu svetu za prejemnika plakete predlagal Janeza Perušiča iz Butoraja.
"Predlogu kandidata Janeza Perušiča za prejemnika plakete Državnega sveta RS najzaslužnejšim društvenim delavcem - prostovoljcem, na podlagi Pravilnika o priznanjih in plaketah Državnega sveta, ki določa, da predsednik Državnega sveta odloči o prejemnikih plakete Državnega sveta po posvetovanju s kolegijem, slednji odločal na 44. (4. korespondenčni) seji 24. 11. 2015 in ga potrdil." So zapisali v kabinetu predsednika DS. Slovesna podelitev plaket s kulturnim programom je potekala v dvorani DS RS, v stavbi parlamenta, ob 12. uri.

Vir: Državni svet RS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj