Na vsebino

Plesni spektakel Madžarskega državnega folklornega ansambla

Kulturni center Semič je sinoči gostil izjemen nastop Madžarskega državnega folklornega ansambla s predstavo Glasbeno-plesni potep od Porabja do Moldavije.

Ansambel, ki je v več kot 70 letih delovanja zaradi svojega bogatega in barvitega repertoarja postal eden najboljših popotniških ansamblov na svetu., je s svojim bogatim programom očaral občinstvo. Predstavili so plesne in glasbene značilnosti madžarskega ljudstva ter narodnosti, ki so živele v sožitju z Madžari, ter odkrivali zgodovinsko bogastvo madžarske kulture.

Od burlesknih plesov do čarobnih melodij, od tradicionalnih noš do sodobnih koreografij - predstava je bila prava poslastica za vse ljubitelje folklore in kulture. Plesalci so s svojo energijo in strastjo navdušili občinstvo, ki jih je nagradilo z stoječimi ovacijami.

Madžarski državni ljudski ansambel je bil ustanovljen leta 1951, njegova naloga in poslanstvo pa sta zbiranje, ohranjanje in prenašanje ljudskega izročila madžarsko govorečega sveta kot nacionalnega bogastva. Ansambel na visoki umetniški ravni in s sodobno odrsko opremo občinstvu predstavlja tisočletja staro folklorno zakladnico. Ohranja vrednost in ustvarja vrednost ter deluje v dvojnosti tradicije in sodobnosti.

V skupini, ki redno sodeluje z uglednimi umetniki, trenutno pleše 44 plesalcev ob spremljavi 14-članskega orkestra.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj