Na vsebino

Pismo podpore Radiu Odeon iz ameriške prestolnice

Po štirih letih življenja v Washingtonu DC se včasih počutim, kot bi bil tukaj že domačin. Marsikaj, kar se mi je na začetku zdelo čudno ali celo nesprejemljivo, mi je v teh nekaj kratkih letih nekako zlezlo pod kožo. To je čar ameriškega »talilnega lonca«, kjer se lahko vsi nekako najdejo.

Ne glede na to pa sem brez dvoma zelo vezan na domovino in vsak dan vsaj preletim glavne novice iz Slovenije. Ker pa sem prvenstveno Črnomaljc, me še najbolj zanima, kaj se dogaja bolj lokalno doma, torej v Beli krajini. Zato ohranjam reden stik z domačimi in preko mami seveda tudi dobim zadnje ter najbolj relevantne novice na mikro-lokalni ravni. Vendar je dobro pogledati še kam. Tako, za »zihr«. In tukaj je moja edina referenca Radio Odeon.

Ja, kakor čudno se morebiti to sliši, toda Radio Odeon ni le tisti medij, ki na najbolj zanimiv povzame ažurne in lokalne dogodke iz lokal-politike, gospodarstva, kulture in še česa iz prve roke, ampak je tudi edini vir informacij, ki seže preko meja in je predstavljen na izjemno zanimiv način. Zato je redno posodobljena in zanimiva spletna stran moja ključna go-to postaja, ko želim zvedeti kaj se dogaja v Beli krajini. To še bolj prihaja do izraza v aktualnih razmerah koronavirus pandemije, ko smo se prisiljeni fizično oddaljevati eden od drugega in se zatekamo k prijaznim medijem.

Zaradi svoje regionalno nišne narave Radio Odeon že dolga leta na svojevrsten in edinstven način povezuje ljudi ter krepi občutek skupnosti. Komunikativnost in interaktivnost majhnega teama je res nekaj izjemnega in nima primere z drugimi regionalnimi mediji, zato je še posebej težko razumeti prazno mlatenje slame o tem, da nas različnost bogati, ko v praksi vse prevečkrat ostane le pri praznih besedah. Namreč nezmožnost niti prijave za sofinanciranje tako pomembnega medija je naravnost nezaslišana.

Upam, da bodo odločujoči zavrgli vrtičkanje ter našli načine, da ta sedaj že legendarni radio ostane in okrepi kot eden povezovalnih medijev v Beli krajini tudi v prihodnje. Iz sebičnih razlogov lahko povem, da bi bil zelo prikrajšan, če bi se tako pomemben vir informacij iz domačih krajev izgubil in resnično upam, da se to ne bo zgodilo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj