Na vsebino

Piknik društva diabetikov

Metliško društvo diabetikov vsako leto v jeseni organizira pohod iz Metlike in Črnomlja v Prilozje. Tam imajo potem piknik, na katerem se odvijejo tekmovanja v balinanju na travi, kegljanju, slepem zadevanju tarče in izbijanju koze. Tako je bilo tudi letos. Najboljši tri dobijo nagrade. Najbolj pomembna reč pa je dobra hrana. Privoščijo si okusen golaž, ki ga že par let kuha Hotel Bela krajina, domači pekači pa pripravijo okusno kotlovino in čevapčiče. Tudi pijača je zraven, sicer prilagojena diabetikom.

Prisotne sta pozdravila črnomaljski župan Andrej Kavšek in metliška podžupanja Martina Legan. Pozdravila nas je tudi Špelca Rudolf iz Zveze diabetikov Slovenije, ki je tudi naša članica. Za veselo razpoloženje pa je skrbel ansambel Andreja Bajuka s pevko. Kulturni program je vodil Janez Lah. Poleg stalnih umetnic je nastopila Alenka Mežnaršič in njena hči Mojca. Alenka je tokrat zbirala podpise za predsednico države. Poleg vsega veselja smo bili deležni še predavanja in telovadbe, ki jo je vodila simpatična Danica Ostanek. Začuda so vsi z navdušenjem sledili napotkom gospe Danice iz firme Zaloker&Zaloker.

Proti večeru smo bili deležni par kapljic dežja, kar pa vesele diabetike nikakor ni zmotilo. Prireditveni prostor je tudi tokrat vzorno uredil Aeroklub Bela krajina. Najbolj junaški pa so skočili s padalom v tandemu. To jim je omogočil aeroklub Ikar, ki tudi domuje na letališču v Prilozju.

Kaj reči na koncu? Piknik bo tudi drugo leto, so sklenili veseli in zadovoljni diabetiki, ki so rdečih lic odhajali domov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj