Na vsebino

Petek bo spremenljiv do pretežno oblačen

Zvečer se bo delno razjasnilo, ponoči pa bo oblačnost od vzhoda spet naraščala in proti jutru bo v severovzhodnih in ponekod v severnih krajih spet občasno deževalo. Delno jasno bo ostalo na jugozahodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju okoli 18 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. V vzhodnih in osrednjih krajih se bodo dopoldne pojavljale krajevne plohe, drugod pa večinoma sredi dneva in popoldne, ko bodo nastale tudi posamezne nevihte. Nekoliko manj oblačnosti bo na Primorskem, kjer bodo tudi plohe in nevihte manj verjetne. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do okoli 28 °C.

V soboto bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Še malo topleje bo. V notranjosti Slovenije bo pihal severovzhodnik, zvečer bo na Primorskem zapihala šibka do zmerna burja. V nedeljo bo na vzhodu dokaj jasno, na zahodu pa sprva bolj oblačno, sredi dneva pa se bo zjasnilo. Prehodno bo spet nekoliko hladneje. V ponedeljek bo precej jasno s svežim jutrom.

Nad severno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad jugovzhodno Evropo pa ciklon s središčem nad Egejskim morjem. K nam od vzhoda doteka vlažen in postopno toplejši zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj