Na vsebino

Petarde? Ne, hvala!

V decembru v družbi TAM-TAM v sodelovanju s partnerji že 10. leto zapored pripravljajo akcijo Petarde? Ne, hvala!, s katero javnost nagovarjajo k opustitvi pirotehnike. V akcijo je tudi letos vključena Občina Črnomelj, z njo pa se tokrat osredotočajo na neprijetne posledice, ki jih zaradi pirotehnike doživljajo hišni ljubljenčki. Hkrati pa ne zanemarjajo ogrožajočih učinkov, ki jih ima uporaba petard na njihove uporabnike in okolje.

Plakatna mesta po Sloveniji so oblekli v plakate, s katerih se tudi letos v malo drugačni podobi oglašajo protagonistke njihove kampanje, živali, ki mimoidoče s pozitivnimi sporočili nagovarjajo, da se petardam dokončno odpovedo.

"Veseli nas, da smo v desetih letih angažiranega dela s skupnimi močmi dosegli več kot 85 % Slovencev. 11 slovenskih občin se je odpovedalo ognjemetu, število pa raste tudi letos. V desetletju obstoja projekta se je 6 največjih trgovcev odreklo prodaji pirotehnike. Vedno več mladih razume škodljive posledice ter se odpoveduje uporabi petard. Z letošnjo kampanjo slavimo dosežke preteklih let, hkrati pa se zavedamo, da kljub vsakoletnim uspehom žal še nismo na cilju," so zapisali v TAM-TAMu.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj