Na vsebino

Peli, plesali in igrali, da se bodo lahko v Ankaran podali

Učenci 5. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič so 16. maja skupaj z razredničarkama pripravili dobrodelno prireditev Pojem, plešem, igram, da se v Ankaran podam.

Petošolci so se predstavili s petjem, plesom in deklamacijo. S pesmijo Bratovščina Sinjega galeba in Solinar Matija so nas v začetku popeljali na Obsredozemsko pokrajino, kjer je že zadišalo po morju in težko pričakovani šoli v naravi.

V čarobno zgodbo pogumnega fanta Petra Klepca so nas z dramsko igro popeljali učenci neobveznega izbirnega predmeta umetnost - gledališče pod mentorstvom učiteljice Laure Ambrožič. Učenki Inja in Petra sta deklamirali pesem v angleščini. Na nastop sta ju pripravili učiteljici Iva Mihelič in Valentina Pezdirc v sklopu interesne dejavnosti angleščina za radovedne. Folklora je zablestela s spletom V Cicibanovi deželi pod vodstvom učiteljic Nataše Žalec Sever in Vesne Marter. Prireditev so popestrili učenci Ana, Klara, Aleksandra in Mark z učiteljem Antonom Grahkom z igranjem na instrumente (flavta, tamburica, pianino). Zaigrali so skladbo Sreča na vrvici.

S svojo prisotnostjo in govorom sta nas počastila ravnatelj Tomaž Pavlakovič in županja Občine Semič Polona Kambič.

Prireditev so zaključili petošolci s pesmijo Zgodba o prijateljstvu, ki nas je spomnila na dragocene trenutke, ki jih delimo s prijatelji.

Rdečo nit prireditve so pletli učenci 5. razreda s poudarkom na prijateljskih vezi. Morsko obarvano sceno so pripravili učenci pod mentorstvom učitelja Mihe Henigsmana.

Na prireditvi je bilo zbranih 1.541,51 eur, ki bodo namenjena delnemu kritju šole v naravi v Ankaranu.

Iskrena hvala staršem, sorodnikom, prijateljem, učiteljem in ostalim zaposlenim OŠ Semič, zaposlenim v Kulturnem centru Semič za pomoč pri izvedbi prireditve in za dobrodelni prispevek vsakega obiskovalca.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj