Na vsebino

Participativni proračun - javna objava in povabilo na glasovanje

Dragi občanke in občani,

v občini smo letos prvič pristopili k izvedbi projekta »Moj predlog za moj kraj«, participativnega proračuna za leti 2021 in 2022. Gre za obliko vključevanja občanov, ki lahko odločate o porabi dela proračunskih sredstev. Za celotno občino je v participativnem proračunu v dveh letih na voljo 150.000 EUR.

Prva faza projekta, zbiranje projektnih predlogov, je bila zaključena 21. 10. 2020. V predpisanem roku ste občani predlagali 23 projektnih predlogov. Vse prispele projekte je 29. 10. 2020 pregledala in ocenila Komisija za izbor projektih predlogov.
16 projektov, ki so izpolnjevali predpisane pogoje, je Komisija uvrstila na glasovalno listo. Pripravila pa je tudi seznam vseh zavrnjenih projektnih predlogov z utemeljitvijo razloga za zavrnitev.

Seznam potrjenih in zavrnjenih projektnih predlogov je objavljen TUKAJ.

Odločitev o uvrstitvi posameznega projekta v proračun Občine Semič za leti 2021 in 2022 je sedaj na vas, občanke in občani.

VABIMO VAS, DA SE UDELEŽITE GLASOVANJA ZA IZBOR PROJEKTNIH PREDLOGOV, MED 9. IN 11. NOVEMBROM 2020.

Glasuje lahko vsak občan in občanka, ki ima stalno prebivališče v Občini Semič in je na prvi dan glasovanja dopolni 15 let ali več.

Glasovnico, ki je dostopna na spletni strani občine ali v prostorih občinske uprave, vsak upravičenec lahko odda na enega od naslednjih načinov:

  • osebno v prostorih občine med 9. in 11. novembrom 2020 med 7.30 in 16. uro,
  • v hišni nabiralnik ob vhodu v občinsko stavbo,
  • po elektronski pošti na naslov: [email protected],
  • po pošti na naslov: Občina Semič, Štefanov trg 9, 8333 Semič.

Veljavna bo samo glasovnica, ki bo izpolnjena v celoti, skladno z navodili, ki bodo navedena na glasovnici.
Vsak občan ali občanka glasuje za 4 projektne predloge, navedene na glasovnici, vendar za vsako območje oz. skupnost le za en projektni predlog. Le v tem primeru bo glasovnica veljavna.
Vsak upravičenec lahko odda le eno glasovnico. V primeru, da posameznik, odda več glasovnic, nobena ne bo upoštevana.

Glasovnica z navodili za glasovanje je dostopna TUKAJ.

Uradni rezultati glasovanja s seznamom izglasovanih projektnih predlogov bodo objavljeni na spletni strani občine in v mesečniku Belokranjec in bodo umeščeni v proračun za leti 2021 in 2022.

Priponke

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj