Na vsebino

Opit trčil v mopedista; tatovi povzročili za 10 tisočakov škode

Metliški policisti so 5. aprila okoli 18. ure v naselju Rosalnice ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da gre za 31-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je kršitelj opravljanje preizkusa odklonil. Neregistriran avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 7. april so bili črnomaljski policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo 22-letnika, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo na lokalni cesti v naselju Naklo, kjer je 19-letni voznik mopeda zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v 22-letnega voznika mopeda, ki je peljal pred njim. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov (1 promil) alkohola, bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Ukradli električne vodnike

Na delovišču v Črnomlju je v noči na 6. april neznanec odtujil več vgrajenih električnih vodnikov in povzročil za okoli 10.000 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 5. in 8. aprilom na območju Tribuč, Bojancev in Preloke prijeli 20 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, pet državljanov Maroka, tri državljane Sudana in državljana Pakistana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj