Na vsebino

Opit povzročil trčenje in peš pobegnil

Prometna nesreča pri Hrastu pri Jugorju, foto: A.R./PGD Črnomelj
Prometna nesreča pri Hrastu pri Jugorju, foto: A.R./PGD Črnomelj

V petek ob 17.30 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto Metlika, pri Hrastu pri Jugorju, kjer naj bi pijan voznik osebnega avtomobila Volkswagen polo povzročil nesrečo, potem pa peš pobegnil.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je povzročitelj nesreče pripeljal iz smeri Metlike in zaradi nepravilnega prehitevanja v ostrem ter nepreglednem ovinku trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 27-letni voznik. Po trčenju so odpadli deli vozila poškodovali še avtomobil 32-letnega voznika. Poškodovano potnico in potnika iz vozila 27-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Avtomobil povzročitelja so policisti zasegli in nadaljujejo s preiskavo ter ugotavljanjem vseh okoliščin. Povzročitelja nesreče bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj