Na vsebino

Oktet Vitis poskrbel za izjemno glasbeno doživetje

Metliški grad bo tudi to poletje zaznamoval niz tradicionalnih prireditev pod imenom Pridi zvečer na grad. Organizatorji so znova pripravili paleto raznolikih dogodkov, pester in zanimiv program, v katerem bo lahko vsak našel kaj zase. Na odru metliškega gradu se bodo v soju lune in zvezd do 28. avgusta zvrstili številni nastopajoči, tako domači kot tuji, vrhunski in ljubiteljski, skupine in posamezniki. Z otroškimi predstavami niso pozabili niti na najmlajše.

Mednarodne poletne kulturne prireditve so odprli z gledališko igro Zverjasec v izvedbi učencev Osnovne šole Metlika, minulo soboto pa so v okviru Poletne muzejske noči na metliškem gradu gostili srečanje oktetov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Okteti so slovenska usoda. Še ne dolgo nazaj se je v vsaki večji vasi zbralo osem fantov, ki so peli ob najrazličnejših priložnostih. Okteti jugovzhodne Slovenije se pogosto srečajo, tokrat je bil organizator srečanja Metliški oktet Vitis, ki je poskrbel za izjemno glasbeno doživetje. Nastopili so še: Trebanjski oktet, Šentjernejski oktet, Oktet Jurij Dalmatin (Boštanj), Oktet Valvasor (Litija, Šmartno pri Litiji) in Oktet Gallus (Ribnica).

Sklop prireditev nadaljujejo že nocoj ob 20. uri, ko bo na metliškem grajskem dvorišču potekal koncert tamburaške skupine Carmen Cord in vokalne skupine Belokranjske siničke.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj