Na vsebino

Okolica metliškega gradu bo dobila lepšo podobo

Metliška občina je bila uspešna na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Za svoj dobrih 510.000 evrov vreden projekt Dragulji Metlike bo prejela 206.000 evrov. Projekt predvideva ureditev zunanjih prostorov metliškega gradu.

V sklopu projekta bodo uredili grajski vrt, na platoju ob gradu bodo uredili parkirišče s sanitarijami in ozelenjen atrij. Ureditev je večnamenska, saj bo prostor namenjen tudi organiziranju dogodkov na prostem. V ta namen bodo postavili oder. V sodelovanju z lokalnimi ponudniki in drugimi deležniki bodo razvili tri turistične produkte: Skrivnosti grajskega vrta, Košarico ljubezni in Metliški dragulji.

Ob javni turistični ponudbi bodo v starem metliškem mestnem jedru razvili tudi dodatno ponudbo ter pridobili ekološki znak "zero waste" za prireditev.

Namen projekta, ki ga bodo izvajali od januarja do septembra prihodnje leto, je ureditev nove turistične infrastrukture na degradiranem območju okoli metliškega gradu za namene izboljšanja funkcionalnosti območja in razvoja kakovostnih trajnostnih doživetij v starem mestnem jedru Metlike.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj