Na vsebino

Ogledali smo si predstavo "Pametno strašilo"

Danes smo si v metliškem vrtcu ogledali predstavo na temo vrtnarjenja in ozaveščanja o pomembnosti samooskrbe z lokalno pridelano hrano. Že pred začetkom predstave je otroke pritegnila živahna scena, ki je napovedala vznemirljivo predstavo. Solatka Zlatka je otroke popeljala v skrivnostni svet vrtnarjenja, pri čemer so ji otroci prostovoljci z veseljem pomagali.

Solatka Zlatka je posadila svoje male solatke na vrt, da bodo zrasle velike in lepe solatke, kot je lepa tudi sama. Da se solatkam ne bi kaj zgodilo, je postavila strašilo, ki jih bo varovalo. Vendar je polžek Slinko zaznal sveže posajene solatke. Obiskal je vrtiček z namenom, da se posladka z malimi solatkami in pri tem je zelo razburil naše mlade gledalce, saj so bili čisto iz sebe od skrbi.

Ko se je solatka Zlatka vrnila na vrt, je bila zgrožena, saj je nekdo pojedel njene solatke. Hitro je ugotovila, da je bil polž, a ga nikakor ni mogla spraviti iz hiške. Zato se je odločila za ukano in se skrila v strašilo. Ko je strašilo spregovorilo, so bile vse težave na vrtu rešene. Zgodilo se je nemogoče. Polž in solata sta postala prijatelja. Polž je postal vrtnar, solatka Zlatka pa zdaj lahko mirno hodi po opravkih.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj