Na vsebino

Obrtna pot v Metliki – spoznali smo poklic slaščičarja

V sredo, 8. decembra, smo v Metliki pričeli s projektom Obrtna pot, v okviru katerega učencem zadnje triade osnovnih šol predstavljamo obrtne poklice, predvsem deficitarne. Projekt se izvaja v sodelovanju z lokalnimi obrtniki in podjetniki, ki bodo zainteresirane učence sprejeli v svojih obratovalnicah, torej v realnem delovnem okolju.

Veseli smo zelo velikega zanimanja učencev. Za sedem obrtnih poklicev se je prijavilo kar 109 učencev iz osnovnih šol Metlika in Podzemelj.

Prvi dogodek je bil obisk slaščičarja. Kar tri skupine učencev je sprejel samostojni podjetnik Andrej Kavčič v obratovalnici Domače slaščice Murn v Metliki. Po uvodni predstavitvi so se lotili praktičnega dela. Pripravili so čokoladno kremo, se preizkusili v okraševanju in na koncu, kot se spodobi, vse tudi pojedli. Radovednim učencem ni zmanjkalo zanimivih vprašanj, pa tudi kakšno svojo izkušnjo od doma so znali povedati.

Navdušeni nad prijetnim in poučnim dogodkom so povedali, da bodo slaščice zagotovo še naprej ustvarjali, mogoče pa je bil med njimi tudi kak bodoči vrhunski slaščičar - bolje slaščičarka, saj je prišel samo en učenec.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj